Грип Глисти Паразити Онкологія Щитовидна залоза Коліти Гастрит Дисбактеріоз профілактика лікування Чорний Горіх Сік Властивості Рекомендації купити магазин засобів народної медицини. Диспепсія Запор Порушення обміну речовин Кишечник профілактика лікування в домашніх умовах екстрактами здоров'я.
Чорний горіх родом з Північної Америки, тому його ще називають американським. Це дуже теплолюбна рослина. Зовнішнім виглядом і смаком чорний горіх схожий з волоським, але активні речовини в ньому присутні в більш високій концентрації.
Чорний горіх вважають унікальним рослиною, тому що такі його родичі, як волоський, маньчжурський, сірий, горіх Зібольда мають не такі виражені, як чорний.
Листя чорного горіха - джерело таких цінних речовин:
флавоноїди;
юглон;
глікозид;
вітаміни С, В1, В6, Р, Е;
органічні кислоти;
каротин;
дубильні речовини.
Шкірка незрілого чорного горіха багата запасами вітаміну С і провітаміну А. Крім того, вона містить хінони, цукор та інші активні речовини.
Ядра стиглого плоду горіха на 50-75% складаються з поліненасичених жирних кислот. Дозрілий чорний горіх властивості має найефективніші серед усіх рослин, які дають масло з вітаміном F.
У складі чорного горіха є і рідкісні мікроелементи:
кобальт;
селен;
фосфор;
залізо;
марганець;
калій.
Основною речовиною, що прославив чорний горіх, є Юглон. Цей елемент має запах йоду і має лікувальні властивості:
антибактеріальний;
протигрибковий;
антипаразитарний;
протипухлинний.
Юглон - природний антибіотик, який зупиняє розвиток бактерій, виводить токсини, паразитів, сприяє травленню, однаково добре допомагає при запорах і діареї, стабілізуючи роботу кишечника.
Таніни, які містять плоди рослини, здатні зменшити подразнення шкіри, знімають запалення, захищають і швидко загоюють рани.
Лікувальні властивості чорного горіха обумовлені цілющими речовинами, що входять до його складу. Завдяки високій концентрації юглона і поліфенолу, чорний горіх активно використовується проти паразитів, має проносну і протигрибкову дію.
Таніни роблять чорний горіх незамінним в лікуванні шкірних захворювань, так як активно сприяють загоєнню пошкоджень і перешкоджають подальшому інфікування. Цим славиться сік чорного горіха.
Настоянки, екстракти і настої чорного горіха зміцнюють стінки судин, надають протисклеротичну дію, нормалізують артеріальний тиск.
Препарати на основі чорного горіха активно використовуються в якості антипаразитарних засобів. Також, лікування чорним горіхом ефективно:
для профілактики грипу;
при лікуванні виразкової хвороби шлунка та 12-палої кишки;
хронічного гастриту;
диспепсія;
хронічних колітів;
в урології та проктології.
Сік і масло чорного горіха з давніх часів використовується при шкірних захворюваннях, а також при рахіті у дітей. Настоянки, екстракт і мазі з кори чорного дерева використовується для лікування пухлин, виразок і венеричних захворювань.
Окремої згадки заслуговує застосування чорного горіха в онкології.
Вперше цей ефект був відзначений американським лікарем-натуропатом Хільдою Кларк. Вона звернула увагу на вкрай високу концентрацію поліфенолів і юглонов в чорному горісі, що підвищувало опірність організму розвитку новоутворень.
Для лікування ракових хворих Хільда Кларк застосовувала тройчатку, що складалася з водно-спиртової настоянки чорного горіха, гвоздики і полину. Чорний горіх і в даний час використовується для лікувань онкологічних захворювань, а також деяких інших хвороб, щодо яких лікування препаратами офіційної медицини не ефективно.
Тройчатка, відкрита Хільдою Кларк, сьогодні використовується для лікування міоми, аденоми, фіброми, простатиту, кісти яєчників і полікістозу нирок.
Лікування чорним горіхом протипоказано:
вагітність (годування груддю);
алергія;
загострення гастриту і виразкової хвороби;
тромбофлебіт, згущення крові;
цироз печінки;
алкоголізм;
дитячий вік;
індивідуальну непереносимість.
Сік чорного горіха застосовується:
Зовнішньо - змащувати уражені ділянки шкіри 1-2 рази на день;
Всередину - по 1 чайній ложці на півсклянки води 3 рази на день за 30 хв до їди або через годину після їди.
При онкології - по 1 столовій ложці на півсклянки води 3 рази на день за 30 хв до їди або через годину після їди.
Термін зберігання: 2 роки.
Об'єм: 250 мл.