Кошик:
Кошик порожній

Кваси

kvas_fermentnaya_vyityazhka

 

Квас Користь



Кваси Лікування Профілактика Хвороб в домашніх умовах Квас Болотова Ферменти Ензими купити магазин засобів народної медицини. Противопоказання Консультації Рекомендації застосування. Низькі ціни. Швидка доставка.

 

Квас - що це таке.



На думку медиків, цілющість квасу - це сума чудового впливу на організм і дріжджів, і амінокислот (в квасі 8 незамінних амінокислот!), і мінералів, вітамінів, органічних кислот, особливо молочної, і вуглеводів, і різних цінних ферментів, які входять до складу квасу.

Дріжджі - чудовий компонент квасу. Вітаміни групи В постачають нашому організму саме дріжджі. І завдяки цим вітамінам квас бореться з нашої втомою, дратівливістю, депресією, робить наші волосся здоровим і блискучим, а нігті - міцними і красивими. Дріжджі містять вітамін РР, тому квас дарує нам хороший апетит і молоду здорову шкіру.

Є в дріжджах і органічні кислоти. Це вони допомагають квасу тримати наш шлунково-кишковий тракт у нормальному стані, очищаючи його і знищуючи хвороботворні гнильні бактерії. Це вони сприяють утриманню вологи у нашому організмі - ось чому квас чудово втамовує спрагу. Крім того, кислоти сприяють розкладанню і виведенню з організму мертвих і хворих клітин.

Дріжджами здавна лікували різні недуги: інфекційні і запальні, а також діабет, дерматити, коліти, очні хвороби, нервові розлади. Дріжджі використовувалися при затримці росту у дітей, а також при недостатності молока у годуючих матерів.

В наш час вже і наукова медицина, а не лише цілителі минулого вважає дріжджі прекрасним ліками при:

 

  • цукровому діабеті;

  • дифузному токсичному зобі;

  • ентероколітах;

  • нервових захворюваннях;

  • при порушенні функції печінки і підшлункової залози;

  • при атрофії зорового нерва;

  • пігментному ретиніті;

  • фурункульозі;

  • остеомієліті;

  • облітеруючому ендартеріїті;

  • гнійних процесах в легенях;

  • розладах шлунка;

  • багатьох інших випадках.


Досі до кінця не зрозуміло, чому дріжджі так дивно діють на людський організм, але основна гіпотеза така: білки дріжджів, настільки багаті амінокислотами, набагато краще, ніж білки м'яса, перетравлюються нашим організмом - на 80-90%.
 

Але у дріжджах є речовини - пуринові основи, які гальмують виведення сечової кислоти з організму, що може привести до запальних процесів у суглобах.


kvas_vitaminyiВідомий вчений Борис Болотов, знаменитий своїми дослідженнями лікувального впливу на організм різних квасів, рекомендує обов'язково додавати в домашні кваси трави, або сметану, або молочну сироватку, збільшуючи тим самим кількість молочнокислих бактерій. А ці бактерії грунтовно почистять наш організм.

Наступний такий же дивовижний компонент традиційного російського напою - солод, базою для якої слугують пророщені зерна пшениці, ячменю, жита, вівса, гречки та ін. Солод містить вітамін Е, тому квас здатний нас омолоджувати і зміцнювати серце і судини.

Квас поставляє людському організму безліч корисних бактерій і працює так само, як всі кисломолочні продукти: нормалізує обмін речовин і роботу шлунково-кишкового тракту, перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій, пригнічує патогенну мікрофлору шлунка і кишечника - завдяки молочнокислим бактеріям. Крім того, квас зміцнює серце і судини, підвищує імунітет.

Квас володіє бактерицидними властивостями, впевнені медики. Вчений Ст. Сотників ще сто років тому довів, що в квасі гинуть навіть тифозні бактерії. Корисні властивості квасу формуються в процесі настоювання і бродіння.


 

Хімічний склад квасу.



Щоб зрозуміти, чому ж так корисний квас, потрібно розглянути, з чого він складається на хімічному рівні. Хімічний склад квасу відрізняється складністю. У квасі знаходяться:
 

  • амінокислоти, у тому числі 8 незамінних;

  • вихідні речовини цільного зерна, які переходять в квас, а саме: білки, полісахариди, вітаміни, мінерали, вітаміни групи В, вітамін РР, Е, Н і інші;

  • продукти реакції цукрів з амінокислотами і білками, що проходить при високій температурі запікання солодового тесту (називаються вони меланоидинами (грецькою «меланос» означає «чорний») і фарбують настій в темний колір, надаючи йому характерний аромат хлібної скоринки);

  • ферменти та інші продукти життєдіяльності мікроорганізмів: 0,2-0,6% молочної кислоти, 0,3 - 1,5% алкоголю, 0,1-0,4% мінеральних речовин, 0,03-0,4% вуглекислоти.


Будь-які зерна мають у своєму складі фитиновую кислоту, яка пов'язує фосфор. У кишечнику ця кислота, поєднуючись з кальцієм, магнієм, міддю, залізом або цинком, перешкоджають їх засвоєнню. А в квасі вона руйнується завдяки роботі ензимів (рослинних ферментів), лактобактерій та інших мікроорганізмів!

Є в цільних зернах речовини (інгібітори), що перешкоджають утворенню ферментів. В процесі виготовлення квасу (при заливанні зерен водою) інгібітори руйнуються, в квасі виробляються нові ферменти, що, в свою чергу, призводить до додаткового утворення вітамінів, особливо групи В.

З макроелементів у квасі найбільше міститься кальцію, калію, фосфору, сірки. А всього до його складу входять 7 макроелементів і 17 мікроелементів: залізо, цинк, йод, мідь, марганець, молібден, бор, кремній та інші.


 

Квас Болотова ферментна витяжка рослин.



boris_bolotovОдне з чудових відкриттів Бориса Болотова є Правила, які дозволяють людині підтримувати свій організм на одному оптимальному рівні, незалежно від умов і навіть - в екстремальних ситуаціях. В одному з цих правил йдеться про вживання ферментних витяжок з різних рослин, які називають Кваси Болотова. Найвідомішою такою витяжкою на сьогоднішній день є Квас Болотова на Чистотілі, яка широко застосовується для лікування і лікарями, цілителями.


Що ж таке фермент і яка його роль у людському організмі?


Всім відома роль ферментів для людського організму. Фермент - це продукт життєдіяльності організмів, що є або протеїновим комплексом, або білком (в чистому вигляді). Описано понад 2000 різних ферментів і, щоб упорядкувати ето кількість, їх об'єднали в 6 груп:

 

  • трансферази;

  • оксидоредуктази;

  • гідролази;

  • ліази;

  • легази;

  • ізомери.


Усі групи ферментів мають одиннаковую важливість для людського організму, так як, без їх участі неможливий жоден процес життєдіяльності.

Академік Болотов розділив всі ферменти на два класи: ферменти тваринного і рослинного походження. Ферменти тваринного походження необхідні для переробки рослинних білків, а ферменти рослинного - для тварин білків.

Ферменти рослинного походження потрапляють в людський організм разом з продуктами харчування. Ферменти рослинного походження, спільно з ферментами, що виробляються самою людиною (протеаза, амілаза, ліпаза), є запорукою здоров'я і довголіття, це ферменти, так звані ензими.

Травлення та засвоєння їжі в організмі відбувається тільки за участю ензимів. Тому, при наповненні свого організму ферментами рослинного походження, ми тим самим допомагаємо процесу травлення, збільшуємо життєву енергію, зміцнюємо імунітет і омолоджуємо організм.

 

Якщо в організмі міститься не досить ензимів, він працює з величезним перевантаженням і не встигає виконати всі свої функції. Це сприяє нагромадженню отрут і шлаків, що може призвести до появи різні захворювання і прискорення розвитку старіння організму.



kvas_bolotovaНаскільки значимі ензими для людського організму?


Ензими набагато покращують і активізують процес травлення, беруть участь в очищенні організму від шлаків і активізують процес самоочищення. Завдяки ензимам відбувається поліпшення обміну речовин, зміцнюється імунна система організму, що дозволяє огранизму самостійно протистоять інфекцій.

Також, ензими сприяють регенерації клітин і активізації процесу їх оновлення, наповнюють організм енергією, яка необхідна для процесу життєдіяльності.


Оскільки в квасі завжди знаходиться у невеликих кількостях алкоголь, дітям до трьох років пити його не можна, а дітям старшого віку рекомендується пити не більше 2 склянок на день.



Засоби Народної Медицини
Фітопрепарати лікування
Настоянки Лікувальні купити
Лiкувальнi Соки купити
Лiкувальнi Сиропи купити
Фіточай купити

 


 

Ціна
Пошук
В наявності
Детальніше
Гастрит Кишкова Інфекція Потенція Псоріаз Екзема Хвороби Шкіри Простатит Цистит лікування профілактика Квас Болотова на Нетребi властивості застосування протипоказання купити магазин народної медицини. Онкологія лікування в домашніх умовах екстрактами здоров'я.
120 грн.
В наявності
Детальніше
Цукровий Діабет Гепатит Виразка Шлунка Цироз Печінки Запори Застуда Пневмонія Бронхіт Грип Запалення Легенів Бронхіальна Астма Цистит Простатит лікування профілактика Квас Болотова на Бузині Чорній властивості рекомендації лікування купити магазин засобів народної медицини.
120 грн.
В наявності
Детальніше
Інсульт Стенокардія Тромбофлебіт Гіпертонія Поліпшення Мозкового Кровообігу Квас Болотова на Соснових Шишках властивості застосування купити магазин народної медицини. Пневмонія Бронхіт лікування профілактика в домашніх умовах народними екстрактами.
120 грн.
В наявності
Детальніше
Варикоз Ревматоїдний Артрит Тромбофлебіт Ишиас Подагра Гіпертонія Атеросклероз Лейкоз Геморой лікування Квас Болотова на Каштані властивості рекомендації застосування купити магазин народної медицини. Лікування Ніг в домашніх умовах екстрактами здоров'я.
120 грн.
В наявності
Детальніше
Квас Болотова Фермент Ензим Чистотілу дисбактеріоз виразка шлунка лікування профілактика народними засобами купити магазин засобів народної медицини. Лікування очищення печінки ерозії гастриту шлунка кишечника в домашніх умовах. Відновлення лікування мікрофлори кишечника народними препаратами.
120 грн.