Варикоз Ревматоїдний Артрит Тромбофлебіт Ишиас Подагра Гіпертонія Атеросклероз Лейкоз Геморой лікування Квас Болотова на Каштані властивості рекомендації застосування купити магазин народної медицини. Лікування Ніг в домашніх умовах екстрактами здоров'я.
Каштан - красиве дерево, особливо в пору цвітіння, коли його великі суцвіття надають дереву ошатний, святковий вигляд, рід рослин із сімейства блюдценосных. Він є цілющим продуктом, що володіє величезним запасом енергії і містить безліч корисних компонентів, потрібних людському організму для здорового зростання.
У плодах кінського каштана є: калій, кальцій, цинк, залізо, селен, срібло, йод, яблучна, молочна і лимонна кислоти, ліпаза, глобулін, а також білкові і дубильні речовини, крохмаль, вітаміни В, С, К, зола і жири. Також вони складаються з глюкози і сахарози, сапона, кумаринів, флавоноїдів, каротину та інших речовин.
У плодах і корі каштана міститься:
тритерпенових глікозид есцин;
кумарин ескулетин і його глікозид ескулін.
Крім того, знайдені флавоноїдні глікозиди - кверцитрин, ізокверцитрин, кверцетин і кемпферол. У плодах виявлено крохмаль, жирне масло, стероли, дубильні речовини.
У листах знайдені:
кверцитрин;
ізокверцитрин;
кверцитин;
рутин та спиреозид;
астрагалін;
каротиноїди - лютеїн;
віолаксантин.
Вміст діючих речовин у листках протягом літа майже не змінюється. У квітках містяться флавоноїди - похідні кемпферолу і кверцетину.
Каштани містять менше жирів, ніж інші горіхи, вони поживні і ситні, але не такі масляні, як інші горіхи і тому більш корисні. У 100 гр каштанів містяться 210 ккал, вуглеводів у них 42, білка 3.6, жиру 2.2. З-за своєї текстури, каштани є відмінним компонентом вегетаріанської дієти.
Експериментально встановлено, що спиртовий екстракт плодів має:
протинабрякові властивості;
зменшує в'язкість крові;
зміцнює стінки капілярів;
знижує артеріальний тиск;
нормалізує вмiст лецитину в крові;
зменшує утворення жирових бляшок в аорті.
Відомо також, що екстракт звужує судини і діє знеболювальне. Зазвичай використовують готові аптечні препарати ескузан і эсфлазид.
Галенові препарати кінського каштана широко застосовують у народній медицині: сік квіток п'ють при варикозному розширенні вен (тромбофлебіт), атеросклерозі і геморої.
Сік квіток, консервований спиртом, настоянка квіток або плодів корисні при тромбофлебіті і геморої.
Настій плодів: при діареї (проносах), малярії і хронічних бронхітах у курців.
Відвар шкірки плодів використовують при маткових кровотечах. Свіжоподрібнені листя і настоянку плодів застосовують також зовнішньо.
Каштан є алергеном, тому він протипоказаний при індивідуальній непереносимості. Людям, страждаючим цукровим діабетом не можна вживати каштановий мед без консультації лікаря.
Надмірне вживання каштана може спровокувати судоми – на руках буде зводити пальці. Людям, страждаючим атонічними запорами, гастритами, поганий сворачиваемостью крові, тромбоцитопенією, захворюваннями печінки і нирок не можна вживати каштани, так як вони можуть викликати загострення.
Протипоказані каштани і при порушеннях менструального циклу. Крім того, не рекомендується вживати каштани дітям, вагітним і годуючим матерям, так як вони можуть спровокувати появу алергічних реакцій.
Квас Болотова на плодах Каштану складається з:
плоди кінського каштану;
молочна сироватка;
культура бактерій;
цукор;
мед.
Квас Болотова на плодах Каштану володіє наступними властивостями:
протизапальний;
жовчогінний;
тромбофлібiтний;
венотонiчний;
кардіотонічний;
Цей квас звільняє організм від всіх важких металів і радіонуклідів.. Значно підвищує імунну систему організму, роблячи його несприйнятливим до інфекцій.
Активізує роботу ендокринної системи, що важливо для профілактики грипу. Квас на каштанах поповнює організм кальцієм і міддю, підвищується вміст кобальту і йоду.
Квас за смаком нагадує пиво з легкою гіркуватістю, кому не подобається такий смак можуть додавати для ароматизації хміль, кріп, листя смородини, кмин, коріандр, хвою сосни або модрини. Квас Болотова з Каштанів можна пити не тільки дорослим, але і дітям до 10 років.
Квас Болотова на плодах Каштана застосовується для лікування і профілактики таких захворювань:
при серцевій слабкості;
атеросклерозi;
при геморої;
захворюваннi печінки та шлунка;
лейкозi;
при подагрі (розтирати зовнішньо);
при ішіасі;
ревматоїдному артритi.
Застосування: по 2 ст. ложки 3 рази на день, розчинивши в 100-200 мл води.
Зовнішньо - нанести на шкіру і втерати протягом 2 хвилин.
Термін придатності: 12 місяців.
Об'єм: 500 мл.
Засоби народної медицини
Протипухлинні препарати купити
Лікування фітопрепаратами
Очищення органiзму
Екстракти здоров'я
Настоянки Лікувальні купити
Лікувальні Соки купити
Лiкувальнi Кваси купити
Лiкувальнi Сиропи купити
Лікувальні Масла купити
Збори Трав купити
Экстракти рiдкi
Лікування хвороб
Книга здоров'я