Кишечник Діабет Онкологія Печінка Нирки Серце Судини Iмунітет профілактика лікування Продукти Функціонального Харчування Властивості Рекомендації купити магазин народної медицини. Хліб Супи Каші Напої Коктейлі Пробіотики Підвищеної Харчової Цінності лікування профілактика хвороб Правильним Функціональним Харчуванням в домашніх умовах.
В даний час особливої актуальності набули Джерела живлення нового покоління – Функціонального Харчування. Це пов'язано з величезною кількістю продуктів, що випускаються з додаванням штучних інгредієнтів, які дозволяють посилити смак, запах і продовжити термін зберігання.
У таких продуктах вже відсутні життєво важливі складові нутрієнти: амінокислоти, мінеральні речовини, харчові волокна і т.д. їх дефіцит спостерігається у представників усіх верств суспільства, як розвиваються, так і розвинених країн.
Для виробництва Продуктів Функціонального харчування необхідне проведення комплексу хімічних, фізіологічних, гігієнічних і технологічних досліджень. В основі випуску інноваційних функціональних продуктів харчування повинні лежати фундаментальні високопрофесійні виробничі комплексні вишукування і випробування.
Батьківщиною поняття фізіологічно Функціональних Продуктів для харчування організму людини є Японія, яка в 1989 році прийняла закон про поліпшення харчування. Нова система була спрямована на те, щоб допомогти просувати виробництво продуктів харчування, націлених на вирішення серйозних проблем зі здоров'ям.
Японський уряд визнає Функціональне Харчування, як альтернативу медикаментозної терапії.
На початку 1990-х рр.була сформульована концепція харчових продуктів, спеціально використовуваних для підтримки здоров'я, яка незабаром отримала активну підтримку в багатьох країнах. Сьогодні перелік функціональних інгредієнтів значно розширено. До їх числа відносять харчові волокна, мінеральні речовини, вітаміни та інші біологічно активні речовини (БАР).
Відповідно до світової практики продукт вважається функціональним, якщо регламентований вміст мікронутрієнтів в ньому достатньо для задоволення (при звичайному рівні споживання) 25-50% від середньодобової потреби в цих компонентах.
Японські дослідники виділили 3 умови, що визначають функціональну їжу:
їжа (а не капсула, таблетка або порошок), приготована з природних натуральних інгредієнтів;
її можна і потрібно вживати в складі щоденного раціону;
вона має виражену дію, що регулює окремі процеси в організмі (посилення механізму біологічного захисту, попередження певного захворювання, контроль фізичного і душевного стану, уповільнення старіння).
Найважливішою характеристикою будь-якого продукту функціонального харчування є повноцінний білково-амінокислотний склад. За своєю суттю, Продукти Функціонального Харчування є Продуктами Підвищеної Харчової Цінності.
Функціональні Продукти для харчування організму людини - спеціальні харчові продукти, що позиціонуються виробниками для систематичного вживання в складі харчових раціонів усіма віковими групами здорового населення.
100% натуральний склад, високий рівень технології виробництва і якість, що дає відчутні і швидкі результати-це ті стандарти, які гарантують успіх і любов споживачів.
До Функціонального Харчування відносять харчові продукти систематичного вживання, що зберігають і поліпшують здоров'я і знижують ризик розвитку захворювань завдяки наявності в їх складі функціональних інгредієнтів. Вони не є лікарськими засобами, але перешкоджають:
виникненню окремих хвороб;
сприяють зростанню і розвитку дітей;
гальмують старіння організму.
Продукти, що містять фітоадаптогени, дозволяють розширити резерви організму і пристосуватися до таких несприятливих факторів зовнішнього середовища, як холод, спека, недолік кисню, іонізуюча радіація, інтенсивне фізичне і психічне навантаження.
Фукциональное Харчування спобствует формуванню Здорового способу життя.
Одним з головних факторів, що сприяють розвитку виробництва Функціональних продуктiв, є спосіб життя середньостатистичного жителя нашої планети, що характеризується різким зниженням фізичної активності, що призводить до підвищення вимог до якості їжі.
Наші предки протягом дня витрачали багато енергії і разом з великою кількістю їжі отримували достатньо вітамінів і мікроелементів, а сьогодні населення планети Земля знаходиться зовсім в інших енерговитратних умовах. Зменшення обсягів споживаних продуктів робить необхідним їх збагачення.
Функціональні Продукти харчування містять величезну кількість біологічно активних компонентів, до яких відносяться:
Види Функціональних Продуктів:
Супи;
Каши;
Молочні продукти;
Напої та Коктейлі;
Хлібобулочні вироби;
Використання в раціонi харчуванні Продуктів Функціонального Харчування сприяє частковому відновленню мікрофлори кишечника, стабілізації сумарної антиоксидантної активності крові, що надзвичайно важливо, оскільки надмірне накопичення в біологічних рідинах кисневих вільних радикалів і активних форм кисню сприяє розвитку багатьох захворювань, в тому числі таких, як серцево-судинні, цукровий діабет, онкологія.
Адаптогени, що містяться в продуктах функціонального харчування об'єднує одна загальна властивість - здатність чинити сильний загальнозміцнюючу дію, підвищувати тонус, працездатність, імунітет.
Під їх впливом збільшується проникність клітинних мембран для вуглеводів, білків і жирних кислот, чутливість м'язових клітин до ендогенного інсуліну, який активізує проникнення молекул білків, мінеральних солей, вуглеводів всередину клітини, а також, глюкози в клітини тканини, які засвоюють її неінсуліновим шляхом.
Адаптогени сприяють відновленню функцій організму, що створює умови для реалізації оптимальної фізичної працездатності і розумової діяльності. Ці препарати, на сьогодні, довели свою високу ефективність у спорті та медицині, а головне - у підтримці Здорового способу життя (ЗСЖ).
Як вважають японські та американські вчені, саме функціональні продукти в недалекому майбутньому змінять загальну структуру харчування всіх людей на Землі, вони наполовину витіснять ринок лікарських препаратів.