Бронхіт Бронхіальна Астма Застуда Пневмонія Грип Запалення Легенів Цукровий Діабет Простатит Цистит Гепатит Виразка Шлунка Цироз Печінки лікування профілактика Сироп Бузини Чорної властивості рекомендації протипоказання купити магазин засобів народної медицини. Відновлення формули крові Мастопатія в домашніх умовах природними екстрактами.
Користь бузини Користь бузини укладена в її складі. У цій ягоді міститься значна кількість вітамінів А, В і С, а також залізо, кальцій, цинк, селен, мідь і інші необхідні для організму речовини.
Корисні властивості бузини цінує не тільки народна, але й офіційна медицина. Квіти бузини мають ефективним потогінну дію. Настої цих квітів рекомендують при різних простудних захворюваннях, таких як грип, ангіна.
Бузина полегшує кашель, сприяє швидкому відновленню організму. Крім того, екстракт бузини має м'яку проносну дію, тому його призначають при наявності проблем з шлунково-кишковим трактом. Користь бузини доведена при полегшенні симптомів ревматизму, радикуліту. Вона позбавляє від багатьох шкірних захворювань, допомагає при подагрі та хворобах нирок.
Бузина здатна боротися з відкладеннями токсинів і шлаків в організмі. Примітно, що в лікуванні багатьох захворювань використовують всі частини цієї рослини. Лікувальними властивостями володіють квітки, ягоди, кора і коріння бузини.
У косметології бузина теж знайшла собі застосування. Препарати, до складу яких входить ця ягода повертають шкірі свіжість і еластичність, благотворно впливають на колір і структуру шкіри, усувають вугровий висип і пігментацію.
Кулінарне застосування бузини не менш різноманітна, ніж її використання в лікувальних цілях. З бузини готують варення, повидло, джем, вино, компот, кисіль, сироп. Звичайно, багато відмовляють бузині у виняткових смакових якостях, але доведено і широко відомо, що бузина здатна покращувати смак звичних нам страв.
Калорійність бузини становить 73 ккал. на 100 гр. Дуже часто квітки і ягоди бузини додають в чай, що надає йому не тільки незвичайний смак і неповторний аромат, але і значно підвищує корисні властивості цього напою.
У сирому вигляді бузина містить близько 80% води і близько 20% вуглеводів. Менше одного відсотка ягід містять білки і жири. Бузина є багатим джерелом вітаміну C (аскорбінової кислоти): в одній порції ягід міститься більше 25 мг вітаміну C. плоди бузини також містять помірну кількість вітаміну B6 і заліза.
Бузина багата антиоксидантами, зокрема поліфенолами, такими як антоціани. Наявність поліфенолів надає ягодам блакитно-фіолетовий колір. Крім того, високий вміст антиоксидантів в бузині є однією з причин, чому ця ягода так корисна для здоров'я.
Бузина Чорна Сироп дуже багатий корисними речовинами і мінералами. В його склад входять:
органічні кислоти (винна, оцтова, лимонна, аскорбінова, валеріанова);
дубильні речовини;
розчинний пектин;
солі калію;
атоциановые глікозиди;
ретинол;
тирозин;
молочна сироватка;
молочно-кислі бактерії.
Потенційно, антиоксидантні властивості флавоноїдів, що містяться в ягодах чорної бузини, можуть допомогти не тільки при вірусах і застудах, але і з алергіями, регуляцією рівня глюкози в крові. Деякі відзначають потенціал чорної бузини в лікуванні діабету і навіть раку.
При простудних захворюваннях лікарі рекомендують вживати бузину чорну, як потогінний, жарознижуючий і відхаркувальний засіб. При цукровому діабеті, в тому числі і ускладненому, рекомендують прийом відвару коренів бузини.
Сироп Бузини Чорної застосовується в народній медицині для лікування різних захворювань і надає наступну дію:
протизапальний;
жарознижувальний;
потогінний;
очищаючий;
антиоксидантний;
глистогінний;
сечогінний;
відхаркувальний;
проносний;
протипухлинний;
заспокійливий.
У бузині міститься просто неймовірна кількість вітамінів, мінералів, мікроелементів і дубильних речовин, які сприятливо позначаються на організмі в цілому і на окремих системах зокрема, допомагають зміцнити імунітет і забезпечують міцне здоров'я до самої старості.
Бузиною користуються не тільки в народній медицині, цілющі властивості рослини підтверджені клінічно.
Сироп Бузини Чорної у народній медицині рекомендовано застосовувати, як засіб лікування наступних захворювань:
атонія кишечнику;
при пиелонифрите;
при фіброміомах та міомах матки;
при гепатиті.
Доза прийому: дорослим і дітям, старше 12 років - по 1 ст. ложці 3 рази на день (можна розвести на 1 склянку теплої води з медом). Для дітей від 6 до 12 років - по 1 десертній ложці 3 рази в день.
Термін придатності: 2 роки.
Об'єм: 200 мл.
Засоби народної медицини
Лікування фітопрепаратами
Очищення органiзму
Екстракти здоров'я
Настоянки Лікувальні купити
Лікувальні Соки купити
Лiкувальнi Кваси купити
Лікувальні Масла купити
Збори Трав купити
Экстракти рiдкi
Лікування хвороб
Книга здоров'я