Пієлонефрит Тонзиліт Бронхіальна астма Цироз Похмілля лікування профілактика Янтарна кислота Властивості Рекомендації Застосування купити магазин засобів народної медицини. Гіпоксія Атеросклероз судин Мозковий кровообіг лікування профілактика в домашніх умовах екстрактами здоров'я.
Бурштинова кислота - продукт, отриманий в результаті переробки натурального бурштину. Це абсолютно нешкідлива речовина, що володіє особливими корисними властивостями. Вона являє собою білий крісталлообразной порошок, на смак дуже нагадує лимонну кислоту.
Здоровому організму цілком достатньо янтарної кислоти, яку він виробляє або отримує з їжею. Однак у несприятливих умовах, коли в результаті стресу або різко змінилися фізичних навантажень виникають напруги в ланцюжку обміну речовин, витрата бурштинової кислоти підвищується, виникає її дефіцит, а слідом - відчуття втоми і нездужання. Самопочуття при цьому погіршується, організм втрачає здатність чинити опір несприятливих впливів навколишнього середовища, виникають порушення і збої в роботі окремих його систем, розвиваються хвороби. І тут нам на допомогу приходить бурштинова кислота.
Бурштинова кислота (сукцинат) - це речовина, що отримується в процесі переробки природного бурштину. Це повністю безпечний продукт, що володіє рядом корисних якостей. Отримують у вигляді білого кристалічного порошку, на смак схожого з лимонною кислотою. В організмі бурштинова кислота активна у вигляді аніонів і солей, званих Сукцинат.
Сукцинат - це натуральні регулятори роботи організму. Ми відчуваємо потребу в них при підвищених фізичних, психоемоційних, інтелектуальних навантаженнях, при різних захворюваннях.
Бурштинова кислота має унікальну дію: вона накопичується саме в тих областях, які її потребують, ігноруючи здорові тканини.
Знаходження у природі. Янтарна кислота у вільному вигляді міститься в суббітомінозном вугіллі, смолах і в бурштині. У великих кількостях вона міститься в несозревшіх ягодах, Буряківка, цукровому очереті, ріпі і т.д.
Вміст у продуктах. Янтарна кислота входить до складу безлічі продуктів. Її зміст підвищено в кефірі та кисляку, витриманих винах, сирах, житніх виробах, пивних дріжджах, устрицях і т.д. У великих кількостях бурштинова кислота міститься в незрілому аґрусі і винограді, соку буряківки і т.д. У насінні ячменю і соняшнику зміст янтарної кислоти становить 5%. Найбільше янтарної кислоти містить люцерна. Однак, у більшості продуктів янтарної кислоти немає.
Тому в багатьох державах бурштинова кислота дозволена для використання в харчовій промисловості. Додавання янтарної кислоти в харчові продукти робить їх не тільки більш цінними, але і продовжує їх термін придатності завдяки антиокислювальною і фільтруючим властивостям.
Механізм дії. Бурштинова кислота служить універсальним проміжним продуктом обміну речовин, що виділяється при взаємодії сахаридов, протеїнів і жирів в живих клітинах. Активність Сукцинат в організмі пов'язана з виробництвом енергії, що витрачається на життєдіяльність всіх органів і систем.
При збільшенні навантаження на який-небудь орган або систему організму, енергія для їх роботи в основному забезпечується в результаті процесу окислення сукцинату.
Механізм виробництва енергії, що використовує Сукцинат, працює в сотні разів ефективніше, ніж всі інші механізми виробництва енергії в організмі. Саме завдяки цьому бурштинова кислота має неспецифічним лікувальним ефектом при цілому ряді захворювань різної етіології. Також бурштинова кислота надає антивірусне і антигіпоксичну дію.
Лабораторні дослідження продемонстрували, що застосування янтарної кислоти викликало більш інтенсивне засвоєння кисню живими клітинами. Окислення янтарної кислоти є необхідною сходинкою у процесі засвоєння клітинами двухатомного кисню.
Терапевтичний ефект сукцинатiв заснований на модифікують впливі на клітинний обмін речовин - клітинне дихання, транспорт мікроелементів, продукцію протеїнів. При цьому ступінь і специфіка модифікацій залежать від початкового стану тканин. В результаті таких модифікацій оптимізуються параметри роботи тканин. Вчені довели, що бурштинова кислота і сукцинати є адаптогенами (збільшують опірність організму несприятливим факторам зовнішнього середовища).
Активність буртинової кислоти в організмі людини регулюється гіпоталамусом і наднирковими залозами. Відновлюючи баланс біохімічних реакцій в організмі, сукцинати нормалізують функції всіх органів і тканин. Особливо істотно їх вплив на головний мозок, який найбільше потребує безперебійної доставки кисню і енергії.
Тому бурштинова кислота застосовується для профілактики патологій мозку, що розвиваються в процесі старіння. Крім того, вона відновлює функції всієї нервової системи і перешкоджає стресів.
Додаткове споживання бурштинової кислоти сприяє нормалізації роботи та інших органів і систем. Серцю необхідно постійне надходження енергії, інакше знижується його сокращаемость, що незмінно призводить до порушення циркуляції крові, набряків і порушення функцій всіх органів і систем - тобто до серцевої недостатності. В результаті стимуляції роботи печінки і нирок організм більш ефективно очищається від отруйних метаболітів та інших шкідливих агентів.
Бурштинова кислота нормалізує загальний метаболізм в організмі. Це сприяє посиленню імунітету завдяки більш ефективному синтезу клітин імунної системи. Завдяки своєму антиоксидантній дії, Сукцинат інгібують ріст і розвиток пухлин, і попереджають поділ злоякісних клітин.
Бурштинова кислота знижує виробництво основного медіатора запалень та алергічних реакцій - гістаміну, а значить, симптоми запальних реакцій і нападів алергії. Її препарати часто призначають для знешкодження певних токсинів (наприклад, етанолу, нікотину та ін.).
При захворюваннях суглобів сукцинати стимулюють місцевий кровообіг, що сприяє вимиванню солей. Також вони інгібують запалення.
При варикозному розширенні вен бурштинова кислота усуває запалення і нормалізує функції венозних клапанів. Відновлюється нормальне місцевий кровообіг, внаслідок чого запалення проходить і вени відновлюються.
Протизапальний ефект бурштинової кислоти спостерігається при:
пієлонефриті;
жирової дистрофії печінки і цирозі.
захворюваннях нирок;
захворюваннях легенів і т.д.
Починати курс рекомендується з 500 мг сукцинат щодня вранці після сніданку. При поліпшенні самопочуття і нормалізації сну дозу слід зменшити до 250-100 мг. При цьому можна розбити прийом на 2-3 рази (хоча рекомендується вживати бурштинову кислоту в мінімально необхідній дозі).
Справа в тому, що при будь-який досить інтенсивному навантаженні розвивається так звана робоча гіпоксія, коли споживання кисню в реакціях енергетичного обміну перевищує можливості його доставки до клітин.
Практично при всіх захворюваннях серцево-судинної системи, легенів, безлічі захворювань крові, отруєннях, після прийому алкоголю і ряду ліків порушується або доставка, або використання кисню. Іншими словами, так розвивається гіпоксія.
При гіпоксії дихальний ланцюг мітохондрій не може прийняти на себе водень від якого або іншого субстрату, крім янтарної кислоти. Адже саме при її окислюванні водень надходить на значно ближчий до кисню ділянку дихального ланцюга. При цьому на ділянці навіть при глибокій гіпоксії зберігається здатність приймати водень. У цьому випадку окислення бурштинової кислоти в мітохондріях залишається одним з небагатьох джерел АТФ. Додаткове надходження янтарної кислоти може суттєво допомогти життєдіяльності організму.
Рецепторні управляючі системи організму оцінюють появу в кровотоці буртинової кислоти як сигнал про те, що в якійсь ділянці тіла не вистачає енергетичних ресурсів або є кисневе голодування.
Відповідно, організм реагує на цей сигнал зрушеннями в нейроендокринної, гормональної регуляції, поліпшенням периферичного кровотоку, підвищенням сили серцевих скорочень, полегшенням віддачі кисню оксигемоглобіном і рядом інших фізіологічних і біохімічних компенсаторних реакцій.
Це реакції мобілізації енергетичного обміну. І відбуваються вони не у відповідь на реально наступив гипоксический енергетичний дефіцит. А на сигнал про те, що, можливо, він має місце. Абсолютна нешкідливість бурштинової кислоти, її здатність надавати позитивний ефект навіть при малих дозах, посилювати дію лікарських препаратів роблять її вельми цінною харчовою добавкою.
Застосування таких добавок сприяє нормалізації стану організму.
Термін придатності: 2 роки.
Об'єм: 100 гр.
Засоби народної медицини
Протипухлинні препарати купити
Лікування фітопрепаратами
Очищення органiзму
Екстракти здоров'я
Настоянки Лікувальні купити
Лікувальні Соки купити
Лiкувальнi Кваси купити
Лiкувальнi Сиропи купити
Лікувальні Масла купити
Збори Трав купити
Экстракти рiдкi
Лікування хвороб
Книга здоров'я